poniedziałek, 9 października 2017

OWOC KAKI,BOGATY W WITAMINY...

  Owoc Kaki, znany również pod nazwą Persymona, to owoc o barwie pomarańczowej, kształtem przypominający pomidor. Owoce te zawierają mnóstwo składników mineralnych ,witamin i innych składników, jak błonnik i związki pro zdrowotne.
   Składniki tego owocu, hamują rozwój białaczki, gdyż  owoc ten, zawiera flawonoidy, polifenole, i przeciwutleniacze, związki  betulinowe,  w postaci kwasu betulinowego, działającego przeciwnowotworowo. Działa  także przeciw  zwyrodnieniu plamki żółtej oka,,zwłaszcza w starszym wieku,działając ochronnie. Regularne spożywanie tego owocu, powoduje obniżenie  złego cholesterolu,jakim jest cholesterol LDL, chroniąc organizm przed nadmiernym odkładaniem się cholesterolu.
       Opracowanie własne ,na podstawie pisma medycznego.        Zapraszam na dalsze publikacje na podobny temat. Pozdrawiam.  roma.t.
        https://www.facebook/com/rrtoszek.
        wordpress2028.wordpress.com





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz