Owoc Kaki, znany również pod nazwą Persymona, to owoc o barwie pomarańczowej, kształtem przypominający pomidor. Owoce te zawierają mnóstwo składników mineralnych ,witamin i innych składników, jak błonnik i związki pro zdrowotne.
Składniki tego owocu, hamują rozwój białaczki, gdyż owoc ten, zawiera flawonoidy, polifenole, i przeciwutleniacze, związki betulinowe, w postaci kwasu betulinowego, działającego przeciwnowotworowo. Działa także przeciw zwyrodnieniu plamki żółtej oka,,zwłaszcza w starszym wieku,działając ochronnie. Regularne spożywanie tego owocu, powoduje obniżenie złego cholesterolu,jakim jest cholesterol LDL, chroniąc organizm przed nadmiernym odkładaniem się cholesterolu.
Opracowanie własne ,na podstawie pisma medycznego. Zapraszam na dalsze publikacje na podobny temat. Pozdrawiam. roma.t.
https://www.facebook/com/rrtoszek.
wordpress2028.wordpress.com
Składniki tego owocu, hamują rozwój białaczki, gdyż owoc ten, zawiera flawonoidy, polifenole, i przeciwutleniacze, związki betulinowe, w postaci kwasu betulinowego, działającego przeciwnowotworowo. Działa także przeciw zwyrodnieniu plamki żółtej oka,,zwłaszcza w starszym wieku,działając ochronnie. Regularne spożywanie tego owocu, powoduje obniżenie złego cholesterolu,jakim jest cholesterol LDL, chroniąc organizm przed nadmiernym odkładaniem się cholesterolu.
Opracowanie własne ,na podstawie pisma medycznego. Zapraszam na dalsze publikacje na podobny temat. Pozdrawiam. roma.t.
https://www.facebook/com/rrtoszek.
wordpress2028.wordpress.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz